Trailhead padvindershoed op de Salesforce World Tour

Donderdag 7 maart jl. had ik nog steeds het 10 -jaar-na-dato-gevoel terwijl ik rondloop op de Salesforce World Tour in Amsterdam. Dit is het jaarlijkse klantevent waar veel Salesforce partners en klanten komen. Zoals ik in mijn eerdere blog schreef, ben ik al 10 jaar partner van Salesforce, aanvankelijk heb ik de alliantie met Capgemini opgezet, en daarna met g-company. Er lopen zoveel oude bekenden rond dat ik er ook een beetje een reunie gevoel van krijg!
Capgemini is nu, anno 2019, de belangrijkste Salesforce-consulting partner, hoorde ik uit betrouwbare bron. Het voelt als een reünie om die zaterdag rond te lopen op de expositievloer: zo veel vrienden en bekenden. Zo veel gelijkgestemden als het gaat om innovatie door nieuwe technologie.
15 jaar geleden
Ik zie Koen Rakers rondlopen met een prachtige hoed. Koen is marketing director van Salesforce Benelux, we kennen elkaar nog uit de tijd dat hij bij Peoplesoft werkte toen ze werden overgekocht door Oracle. 2004. Ik publiceerde in die tijd een artikel in Computable met onze analyse over deze overname. Deze publicatie werd het begin van mijn carrière als thought leader en trendwatcher. Het duiden van ontwikkelingen en hoe die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor organisaties zijn is een talent dat ik sindsdien doorontwikkelde.
Trendwatcher en padvinder
Feitelijk is dat wat ik doe: trendwatchen en padvinder zijn in de jungle van technische innovaties. Mensen en organisaties helpen met wat de werkelijke waarde is bij nieuwe ontwikkelingen.
Toen Oracle het bedrijf Peoplesoft overnam werd ik gevraagd door de PeopleSoft User Group om mijn visie over de overname te delen. Later nodigde ING me uit, omdat zij Peoplesoft gebruiken als applicatie voor financien. Vervolgens werd ik door het Capgemini-management gevraagd om de Oracle-alliantie te leiden. Inmiddels is Salesforce wereldwijd de runner-up. Ze groeien zo hard dat er een chronisch tekort aan consultants is.
Daarom heeft Salesforce iets heel slims gedaan: trailhead.salesforce.com neergezet, een online gamification-leeromgeving, waarbij je als padvinder je weg door de uitgebreide mogelijkheden kunt vinden op een fun (gamified) manier.
PadvindershoedIMG_2894
‘Ha Koen, wat heb jij een mooie hoed!’,  riep ik. Koen kwam naar me toe. ‘Wat moet ik doen om ook zo’n hoed te krijgen?’, vroeg ik. Koen antwoordde lachend: ‘Die moet je verdienen Balt.’ Mijn antwoord: ‘Maar Koen, nu zijn we al zo lang partners, ik heb al zoveel klanten aangebracht en geholpen met het Saleforce-platform, wat moet ik dan nog méér doen?’ Daar had Koen niet van terug en lachend zette hij de hoed om mijn hoofd. Hij zat als gegoten!
Bijna de hoed kwijt
Aan het einde van de conferentie liep ik naar de garderobe. Met mijn hoed. Ik werd aangehouden door 2 Engelssprekende bewakers in uniform: Where did you get this hat?’, vroegen ze streng. ‘Gekregen van een Salesforce-executive’, was mijn antwoord. Maar ik mocht die hoed niet hebben, want het was onderdeel van de uniformen van de Salesforce World Tour. Ze wilden mijn hoed in beslag nemen!
Gelukkig had ik een selfie gemaakt van Koen en mijzelf met de hoed, maar ze waren nog niet overtuigd en wilden me niet met mijn hoed laten gaan. Toen zocht ik Koen opmijn iPhone op met LinkedIn, zodat ze het konden controleren. Dat maakte dat ze het opgaven: ik mocht mijn welverdiende Trailhead-hoed houden.
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close